Actueel

Wegenwerken Martenslinde 2018

Center
Stretch

Lin kermis 2018

  

Het oude dorpscafé op Lin Kermis

Op 23 en 24 juni 2018 was er in Martenslinde weer ‘Lin kermis’! Voor die gelegenheid werd er dit jaar een heus oud dorpscafé nagebouwd met een ouderwetse toog (die trouwens vroeger in Martenslinde echt gebruikt werd!), een aantal kaarttafels (uit café De Zon), een jukebox, een biljart en vele spelen van vroeger.
Het was een zeer gezellig kermisweekend en veel mensen hebben genoten van de sfeer van vroeger.
Meer foto's op volgende link : http://www.lininhetgroen.be/lin-kermis

 

Left
Large

Cafés in Martenslinde in de 19e en 20e eeuw

In dit boek zijn de cafés in de 19e en de 20e eeuw in kaart gebracht.

Voor de 19e eeuw hebben we aan de hand van documenten uit het archief van Martenslinde en vooral uit de patentregisters een beeld kunnen schetsen van de situatie in Martenslinde in die tijd. Ter vergelijking hebben we een globaal beeld van de situatie in Bilzen in dezelfde periode opgenomen in het boek. Op deze wijze kan de toestand in een klein dorpje met deze van een dichtbijgelegen stadje vergeleken worden.

Voor de situatie in de 20e eeuw hebben we voornamelijk gebruik gemaakt van de vele interviews en gesprekken die we met inwoners van Martenslinde gevoerd hebben. Dankzij hun bereidwillige medewerking is dit boek een waardevol stukje lokale geschiedenis van deze gemeenschap geworden. De vele anekdotes die ze ons vertelden geven dit boekje een persoonlijke kijk op ‘hun leven in dit dorp’.

Wij willen hen hiervoor allen van harte bedanken.

Left
Medium

Sint Maartenspad

Deze wandeling neemt je mee doorheen Martenslinde. Onderweg maak je kennis met de pittoreske plaatsen van het dorp en kun je uitgebreid genieten van de omgeving. Je wandelt tot aan het terrein van Alden Biesen en maakt ook kennis met het Wilderpark en het nieuw aangelegde bos. De wandeling is uitgebreid beschreven en voorzien van een plattegrond. Onderweg kun je ook iets drinken of een hapje eten in de Gouden Tak of in het Apostelhuis. De beschrijving van deze wandeling (7,8 km) is vanaf 22 april 2018 te verkrijgen bij de dienst van toerisme in Bilzen (Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen), maar ook bij Jeannine Vanherle van ‘Lin in het groen’ (Pastoor Coenenstraat, 37 Martenslinde) en in taverne ‘De Gouden Tak’. ( Riemsterweg, 166 Martenslinde)

Veel wandelplezier!

 

Left
Large

Foto's van het nieuw bos langs de Stintelaar

Left
Stretch