Erfgoeddag 2016

•Op de Erfgoeddag van 24 april 2016, een organisatie van Erfgoed Haspengouw, heeft ‘Lin in het groen’ gezorgd voor een ruim en gevarieerd programma.
De ochtend begon met een mis in het Linners dialect in de Sint Martinuskerk van Martenslinde. Pater Lambert Maurissen was de voorganger. Het was een mis in ‘oude stijl’, zelfs een “garde Suisse” was erbij!. De misviering werd opgeluisterd met prachtige muziek. Hiervoor zorgden de harpiste Barbara Difilippo en pianist Willy Appermont. Het plaatselijke kinderkoor, samen met het koor De Lindebloesem uit Martenslinde en Jeannine Vanherle zorgden voor de zang van menig mooi lied (allemaal in het dialect!). De kerk zat helemaal vol met zowel inwoners uit Martenslinde als van daar buiten.
Tijdens de middagpauze werd er gezorgd voor een stevige ‘boerenlunch’ in zaal de Linde. Ook hier waren er veel deelnemers en de sfeer was er bijzonder gezellig.!
Na de middag werd in dezelfde zaal een dialectquiz gehouden, werden er dia’s en een film vertoond over het ‘leven in Lin’ . Er was een tentoonstelling van oude foto’s, oude materialen en werktuigen,  , informatie over de kapelletjes in Lin en ook de uitrusting van de oudste schutterij van Martenslinde werd er getoond!  Dit alles verliep in een zeer aangename sfeer.
Voor meer foto's ga naar 'Archief' of via deze link:
http://www.lininhetgroen.be/erfgoeddag-2016-0

Left
Large